Menu

pandemia

‘Dashnorja më e suksesshme e Britanisë’: Tradhtitë bashkëshortore u shumëfishuan gjatë pandemisë

Njerëz të ngecur në marrëdhënie të palumtura, kanë më shumë gjasa të kryejnë tradhti bashkëshortore këtë vit, thotë e njohura ndryshe si “dashnorja më e suksesshme e Britanisë”, e cila parashikon se me zbutjen e masave kufizuese, më në fund ngërçi seksual i shkaktuar nga pandemia mund të çlirohet.

48 vjeçarja Gweneth Lee, nga Chelsea në Londër, thotë se po ‘përpëlitet’ mes tre marrëdhënieve me burra të pasur, që prej lejimit tëqytetareve te kalojnë natën në shtëpi të miqve, më 17 maj.

Ish-modelja u bë vejushë 10 vjet më parë kur burri i vdiq, dhe tashmë thotë se ka pasur më shumë se 100 lidhje të tjera gjatë dekadës së fundit. Ajo refuzon te quhet ‘prostitute’. Lee tregon se partnerët e saj tradhtues po çlirojnë tensionin seksual pasi tani është më e thjeshtë sesa gjatë pandemisë.

Ajo thotë: “Nuk e dija që mund të kisha kaq shumë punë, ka një çmenduri tradhtish që po ndodhin mes çifteve. Bashkëshortë të mërzitur janë të dëshpëruar për zbavitje dhe njerëzit më në fund po bëjnë përsëri seks të rastit”.

Ajo pretendon se ka marrë dhurata nga të dashurit e saj gjatë kohës së izolimit, por shton se është e lumtur që burrat e saj kërkojnë seks edhe në vende të tjera pasi nuk dëshiron më të jetë “ekskluzive”.

Ajo thotë se është takuar me tre të dashur që prej heqjes së kufizimit të seksit rastësor në Britani, të hënën e shkuar.

“Njëri është një pronar hoteli që kaloi një vit të vështirë me biznesin, pasi shumica e hoteleve iu mbyllën prej pandemisë.” Një tjetër i dashur i saj me pagesë është financier në Londër, me të cilin takohen në zyrën e tij, pasi gruaja e fëmijët e tij janë në shtëpi.

Zonja Lee thotë se nuk e konsideron veten ‘prostitutë’ por mburret me dhuratat e të dashurve, duke treguar një biçikletë me vlerë 3,000 paundë, madje dhe një pikturë 20,000 paundë nga Salvador Dali, përvec dërgesave të rregullta nga dyqane të shtrenjta rrobash e bixhuterisht.

Guvernatori Sejko prezanton në Kuvend raportin e Bankës së Shqipërisë për 2020: Masat tona gjatë pandemisë patën sukses, ekonomia i gëzon premisat për rimëkëmbje të fortë

Guvernatori Gent Sejko ka prezantuar në Kuvend raportin e Bankës së Shqipërisë për vitin 2020 ku vendi u përfshi nga kriza e pandemisë.

Sejko thotë se masat e Bankës rezultuan të suksesshme dhe se objektivi ishte lehtësimi i impaktit të krizës në ekonomi, evitimi i pasojave negative dhe ruajtja e stabilitetit monetar. Ai thotë se ekonomia shqiptare i gëzon premisat për një rimëkëmbje të fortë në të ardhmen dhe se 2021 ka për të qenë një kthesë në këtë drejtim. Gjithsesi ai paralajmëron se nuk duhet neglizhuar probabiliteti që në të ardhmen të ketë goditje të tjera.

‘’Pandemia COVID-19 e vuri Bankën e Shqipëisë si gjithë ekonominë e shoqërinë para sfidave të paparashikuara. E ndërgjegjshme për madhësinë e komplekstietin, Banka ndërhyri në ënyrë të shpejtë e të plotë në disa aspekte.

Objektivi ynë ishte lehtësimi i mpaktit të krizës në ekonomi. Evitimi i pasojave negative. Ruajtja e stabiliteti monetar e financiar. Masat tona rezultuan të suksesshme. Ndikimi i krizës reuzltoi më i vogël se pritjet tona. Ndikimi pozitiv të përgjigjes së politikave publike. Me gjithë problemet e natyrshme, kemi shmangur falimentin në masë të bizneseve dhe rritjen e fortë të papunësisë. Në gjykimin tonë ekonomia shqiptare i gëzon premisat për një rimëkëmbje të fortë në të ardhmen.