Menu

“Tetori Gjerman”, prej 15 vitesh eveniment i integruar në jetën kulturore të Shqipërisë

Që nga viti 2007 nën kujdesin e Ambasadës Gjermane në Shqipëri zhvillohen aktivitetet e përvitshme kulturore gjermano-shqipëtare nën moton “Tetori Gjerman”. Në këto 15 vite “Tetori Gjerman” është shndëruar tanimë në një eveniment të mirë integruar në jetën kulturore të Shqipërisë.

Këtë vit “Tetori Gjerman” vjen me dy evente edhe ne Parkun Kombëtar të Prespës :

Ditën e enjte 28 Tetor , ora 16:00 në sheshin qëndror të fshatit Zagradec do të bëhet inagurimi i sheshit rekreativ të këtij fshati, punimet e të cilit u realizuan me mbështetjen financiare të projektit të KfË “Rezerva Ndërkufitare e Biosferës së Prespës – Faza II” dhe u zbatuan nga bashkia Devoll.  , nën komponentin e masave të shpejta që ky projekt zbaton në fshatrat e Parkut Kombëtar të Prespës. Kjo ndërhyrje erdhi si kërkesë e vetë banorëve të këtij fshati.

Gjithashtu ky aktivitet do të shoqërohet me shfaqjen e dokumentarit të RTSH “Kur flasin Vlerat” I cili do të shpalosë për publikun e gjerë vlerat e jashtëzakonshme natyrore dhe kulturore që të ofron “Parku Kombëtar i Prespës” dhe arsyet përse nuk duhet lenë pa vizituar. Ky dokumentar është realizuar me pjesëmarjen e shumë aktorëve lokalë dhe prononcimet e tyre janë pjesë e tij

Ditën e premte, 29 Tetor, ora 17:00 në sheshin kryesor të fshatit Pustec do të bëhet shfaqjen e dokumentarit të RTSH “Kur flasin Vlerat”

Këto evente organizohen nga Agjencia Rajonale e Zonave të Mbrojtura – Korçë me mbështjen e Projektit të KfË “Rezerva Ndërkufitare e Biosferës së Prespës – Faza II”.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed