Menu

Video / Bujqesia drejt falimentimit, kamioni me tranguj derdhet ne lume

Situatat ekonomike qe po shkakton e do te thellohet nga pandemia “Covid-19”, po ndihet edhe ne Shqiperi e nje nga sektoret qe po shkon drejr zhytjes totale eshte bujqesia. Renia e konsumit vendas dhe bllokimi thuajse total i eksporteve te perimeve, per shkak te mundeses se kerkesave nga tregjet ndermombetare, ka bere qe mijera ton perime shqiptare te mos gjejne destinacionin e tyre. Ne videon e siguruar nga Alert.al, duket nje kamion i ngarkuar me kastravec, qe ne mungese te tregjeve ka shkuar drejt kalbjes dhe e gjithe ngarkesa eshte derdhur ne lume.

Kjo tregon situaten e rende ku gjendet bujqesia, nderkohe qe tregjet nderkombetare po ulin kerkesen per produkte bujqesore nga vendi yne, per shkak te situates se Coronavirus.

Qendra ALERT / Alert.al

Related Posts