Menu

Censurohet promovimi i ujit mineral San Benedetto

Reklamimi me Elisabetta Canalis, e cila promovon ujin mineral San Benedetto është pezulluar (kështu deklaron kompania).  Vendimi është marrë nga Komisioni i Kontrollit i Institutit të Vetëdisiplinës së Reklamave, pas polemikave të ngritura në fund të gushtit në faqen e Aestetica Sovjetike (profil që merret me analiza sociale, kulturore dhe politike) ku nënvizohej pasaktësia e mesazhit që jepej në mëngjes. Reklama fillon me imazhet e Elisabetta Canalis pas zgjimit në mëngjes. Në skenë shfaqet showgirl-i duke mbajtur vetëm një shishe ujë San Benedetto. Elisabetta Canalis flet në plan të parë në kopertinën e një reviste, e cila e uron dhe e pyet: Gjithmonë kaq e bukur në formë! Por cili është sekreti juaj?” . Përgjigja është: “Unë kujdesem për trupin tim dhe pi një ujë të lehtë me shumë lëndë ushqyese të çmuara (kalcium dhe magnez)” . Sipas Sovjetike Estetikës, reklama sugjeron se uji mund të zëvendësojë një vakt falë “ushqyesve të tij të çmuar” ( gjë që është shumë e vështirë duke pasur parasysh sasinë qesharake të kripërave që përmban uji dhe mungesën e kalorive).

Komiteti i Kontrollit i Institutit të Vetëdisiplinës së Reklamave thekson pasaktësinë e tekstit, për praninë e lëndëve ushqyese të çmuara si “kalciumi dhe magnezi”. Këto janë kripëra minerale të pranishme edhe në ujërat e tjera minerale. Për këtë arsye, legjislacioni për mesazhet promocionale për produktet ushqimore ndalon reklamimin e një karakteristike të përbashkët për të gjitha produktet e së njëjtës kategori produkti. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed