Menu

Djathi me myk, një nga 700 specialitetet rajonale franceze

Djathi me myk nga Roquefort-sur-Soulzon, në rajonin francez të Midi-Pyrenees. I bërë me qumësht delesh, nga kullotat alpine të Kauzave. Ky djath është lënë të piqet për të paktën 3 muaj, derisa zhvillohet myku (Penicillium roqueforti).

Më shumë se 700 specialitete rajonale franceze kanë një tregues gjeografik ose emërtim të mbrojtur të origjinës.

Këtë javë në panairin e madh bujqësor në Francë, Salon International de l’Agriculture, takohen prodhuesit francezë dhe diskutojmë për ushqimin, tokën, inovacionin, qëndrueshmërinë dhe të ardhmen e komuniteteve rurale.

Qendra Alert/Alert.al

Marrë nga Euagrifood

Related Posts