Menu

Kimikatet që na rrethojnë, lulet që duhet të mbajmë afër

Komponentët kimik që gjenden në çdo gjë nga bojëra, ilaçet e pastrimit deri tek materialet e ndërtimit mund të kenë efekte negative në shëndetin tuaj.

Për fat të mirë, ka shumë bimë që mbahen në shtëpi që veprojnë si pastrues të fuqishëm të ajrit:

Zambaku: Kjo lule e bukur do të sjellë paqe në çdo shtëpi. Sipas Healthline, zambaku i paqes eliminon formaldehidin e gjetur në qilimet dhe tapicer, benzinën dhe  fibra plastike dhe sintetike, si dhe disa toksina të tjera në shtëpi.

Lulja e bamboos: Bamboo tradicionalisht është i lidhur shiun. Është bimë që lulëzon në mjedise të qeta. Është gjithashtu një pastrues i fuqishëm i ajrit, i njohur për të pastruar ajrin e monoksidit të karbonit, sipas Healthline.

Aloe Vera: Shumica e njohin për xhelin e saj që lehtëson djegien nga dielli, aloe vera është një bimë për me një përfitim të shtuar të pastrimit të formaldehidit dhe benzenit nga ajri. Aloe vera është përdorur për më shumë se 6,000 vjet.

Lulja merimangë: Është një nga lulet më vdekjeprurëse kundër toksinave si benzeni, formaldehidi dhe monoksidi i karbonit. Përveç kësaj dhe lulet e bardha që ajo ka janë shumë të bukura dhe me aromë të mirë.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts