Menu

Kujdes! Çfarë ndodh me organizmin nëse hamë vetëm mish

Ka një numër në rritje të konsumatorëve që hanë vetëm mish, veçanërisht ata që frekuentojnë palestrën dhe duan rezultatet e dëshiruara shpejt dhe lehtë.

Një dietë me mishin si element kryesor, ka disa veçori dhe rezultate që duhet t’ju bëjnë të mendoni.

Mungesa e fibrave në dietën tonë mund të çojë në kapsllëk dhe probleme afatgjata të zorrëve.

Nëse nuk hamë karbohidrate, atëherë trupi konsumon proteina nga mishi për të prodhuar energji, kështu që ndërsa hamë mish për rritjen e muskujve, arrijmë efektin e kundërt.

Jemi të rrezikuar nga shumë sëmundje për shkak të mungesës së vitaminës C. Vitamina C shkatërrohet në gatim dhe mungesa e saj ka komplikime nga mëlçia në lëkurë.

Mishi është një ushqim të veçantë që kërkon menaxhim të kujdesshëm për të shmangur ndonjë ndikim në trup, me e shkrirjes e gjithmonë një çështje për ne.

Janë të shumta rastet kur konstatojmë se mishi që kemi shkrirë është më se i mjaftueshëm, por nuk duam ta hedhim atë që ka mbetur.

Me siguri keni dëgjuar se nëse mishi del nga ngrirja nuk ka kthim dhe se duhet të gatuhet ose të përfundojë në koshin e plehrave për të shmangur rritjen e mikroorganizmave që do të shkaktojnë helmim nga ushqimi. Çfarë mund të bëni, megjithatë, në këtë rast, kur mund ta keni shkrirë më së shumti në një të katërtën ?

Sekreti i vendosjes në frigorifer

Sipas Cathy Moir, mikrobiologe e ushqimit dhe specialiste e sigurisë ushqimore është krejtësisht e sigurt të ngrini përsëri mishin e kuq, pulën ose çdo gjë tjetër që keni shkrirë, për sa kohë që procesi i shkrirjes ruhet në frigorifer në 5 gradë Celsius ose më të ulët.

Eksperti tregon sigurisht se cilësia e ushqimit përkeqësohet pak kur i shkrijmë dhe më pas i vendosim sërish në ngrirje, pasi disa qeliza shkatërrohen dhe përbërja e tyre hollohet.

Një alternativë e sugjeruar nga Moir është të gatuani mishin e shkrirë, më pas ta ndani në pjesë të vogla dhe ta vendosni në frigorifer për konsum në të ardhmen. Në këtë rast, sigurohuni që ushqimi të mos jetë i nxehtë kur e vendosni në ngrirje. Lëreni rreth 30 minuta përpara se ta vendosni ushqimin në enë për të ngrirë.(Expres)

Qendra Alert/Alert.ap

Related Posts