Menu

Mbyllet konferenca 2-ditore në Ohër, çmim vlerësues ndaj filantropit Lazim Destani

Filantropi Lazim Destani mori pjesë në ditën e dytë të Konferencës Ndërkombëtare në kuadër të Forumit të Prespës për Dialog që u mbajt në Ohër të Maqedonisë së Veriut, organizuar nga qeveria vendase. Për Zotin Destani, kjo konferencë e mbajtur këto 2 ditë solli diskutime të frytshme dhe bashkëpunime që do të ndikojnë në rritjen e investimeve dhe zhvillimin ekonomik të trojeve shqiptare. Nga panelet e sotme, filantropi veçon atë të Kryetarëve të shteteve të rajonit, ku dominoi debati për rifillimin e sinergjisë midis ShBA-ve dhe BE-së mbi mbështetjen dhe përshpejtimin e procesit integrues të Ballkanit Perëndimor.

“Në këtë diskutim ishte shumë konstruktiv z. Borut Pahor, Kryetari i Sllovenisë, vendit që tashmë nga fillimi i korrikut e ka marrë kryesimin e Këshillit të Bashkimit Europian. Nga të gjithë folësit, porositë ishin shumë të fokusuara në adresë të Brukselit, të orientuara drejt tejkalimit të barierave dy-palëshe për sjelljen e vendimeve shumë-palëshe. Konferenca gjithashtu ofroi mundësi të mira edhe për takime personale me shumë figura publike të ketij rangu të lartë.

Seanca e dytë dhe e fundit e Forumit u zhvillua në panelin e Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor ku takimet vëllazërore ishin edhe më të ngrohta, sidomos me Kryeministrin Kurti dhe Rama. Ishte kënaqësi dhe krenari ndjekja e këtij paneli ku shqiptarët, si kurrë më parë në rajon, paraqiten si faktor superior duke tërhequr vëmendjen e gjithë auditorit me diskutimet dhe idetë e tyre. Porositë për bashkim ekonomik rajonal, duke theksuar bashkimin ekonomik kombëtar, inkurajojnë rritjen e tregjeve dhe përçojnë arsyeshmëri më të madhe për investime, në të mirë të zhvillimit ekonomik, që si rrjedhojë sjell edhe rritjen e standardit jetësor të qytetarëve në trojet tona. Urojmë e shpresojmë të kemi bashkëpunime të frytshme në realizimin e projekteve tona ambicioze.”-nënvizon Lazim Destani.

 

Në fund të Konferencës, nuk mund të mungonte edhe një çmim vlerësues ndaj punës së palodhur dhe kontributit të filantropit Lazim Destani.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts