Menu

Rama-Leli

Bllokohen vendimet e Bashkisë Vlorë, këshilltarët nuk mblidhen, Leli: Duan mizanskena në Teatër

Përlasja Rama-Leli po reflektohet në marrëdhëniet e kryebashkiakut me këshilltarët dhe, për pasojë, është bllokuar vendimmarrja.

“Duan të krijojnë mizanskena”, shkruan kryetari i Bashkisë Vlorë, Dritan Leli për këshilltarët që këmbengulin ta bejne mbledhjen në teatrin “Petro Marko”.

“I kisha kërkuar Këshillit Bashkiak që ta zhvillonim sot mbledhjen e radhës, atë që u pezullua po prej këshillit, megjithëse e planifikuar prej tij, dhe u shty pa rënë dakord, për në datën 30. 06. 2021.E gjithë kjo, shpalos një situatë jo normale dhe jashtë funksionit të këshillit të bashkisë, megjithatë, për shkak të një axhende të programuar kohë më parë, nuk e kam të mundur të jem pjesë, siç i njoftova!Do doja të isha i pranishëm, duke i qëndruar të gjitha pikave që kërkohen, siç do doja që kjo mbledhje të ishte zhvilluar më parë, në datën e paracaktuar, për të mos zvarritur jo vetëm nevojat ekonomike të familjeve e fëmijëve në nevojë, por edhe për të proceduar me pompat e ujit që ndërkohë mund të ishin blerë dhe komunitet e Vlorës, Nartës e Zvërnecit, t’iu ishin afruar zgjidhjeve që kërkojnë.

Personalisht, nuk e kam kuptuar ende arsyen e këmbënguljes së vazhdueshme për të krijuar mizanskena në teatër, kur gjithçka ka funksionuar më së miri, siç të gjithë e dini, online. Forma mund të jetë e rëndësishme për të krijuar karaktere e realitete imagjinare, por në atë që ne bëjmë dhe duam të arrijmë, vendndodhja nuk ka pasur asnjëherë rëndësinë e përmbajtjes! Sidoqoftë, u përpoqa dhe shpresova se do ta realizonim mbledhjen e sotshme, në pamundësi për ta kryer gjatë ditëve në vazhdim. Promovimi dhe zhvillimi i Vlorës, bashkë me programet e qeverisë, në të gjitha sferat ku mund të afrohet me zhvillimin e vendeve të rajonit, është programi im i çdo dite. Uroj që të kemi të njëjtin qëllim sepse nuk ka rrugë tjetër për të ndihmuar qytetin!” shkruan Leli ne Facebook.

alert.al/

Paralajmërimi i Ramës për Lelin: "Më fiku telefonin disa ditë. Nëse ai nuk jep dorëheqjen..."

Përplasja mes kryebashkiakut Dritan Leli dhe socialistëve vijon ende.Kryeministri Edi Rama, gjatë asamblesë së PS me strukturat e  Vlorës është shprehur se ai ka dezertuar në betejën e PS-së duke mos dhënë asnjë kontribut në zgjedhjet e 25 prillit.

“Leli ka një detyre partiake ai dezertoi. Ne si parti menduam që Leli të kandidonte si deputet por ai dezertoi në këtë betejë. Madje në krahasim me kandidatin në Dibër, Leli nuk bëri asnjë fushate për PS-në dha zero kontribute.

Teorive të konspiracionit për emërimin e Afrimit si kryetar bashkie pas Lelit nuk qëndrojnë dhe s’kanë qëndruar asnjëherë. Afrimin e solla unë në Vlorë të bënte punët publike që nuk bënte Dritan Leli. Dritan Leli ishte i mirë për fjalime dhe të folur por nuk bënte punët publike çka sollën Afrimin për të bërë ato punë. I kemi kërkuar si Dibrës si Vlorës të hyjnë në zgjedhje për deputet. Ai pranoi,  Leli s’pranoi. Leli nuk u zgjodh u emërua sepse nuk kishte kundërshtarë”, tha Rama.

Sipas Ramës Leli u vlerësua pasi nuk do përfaqësonte më  Vlorën në nivel lokal por do përfaqësonte qytetin në parlament.

“Leli po kalonte nga bashka për në parlament, do ishte mire sepse ka oratori. Askush nuk fiton i pavarur në Vlorë por vetëm ata në siglën e trëndafilit rozë. Leli më fiku telefonin disa ditë. Nëse ai nuk jep dorëheqjen të gjithë duhet të punojmë që Vlora të përfaqësohet me dinjitet nga këshilltarët bashkiakë, deputetë dhe të gjithë”, tha Rama.

alert.al/