Menu

Tërheqje paraprake për tacos, burritos dhe gjysëm rigatoni all’amatriciana

Kompania “Esselunga” njoftoi përmes një deklarate për shtyp se kishte tërhequr disa produkte si një masë paraprake, pas vetë-kontrolleve që kompania kryen në produktet e saj dhe në fabrikat e saj të prodhimit. Produktet në fjalë janë si më poshtë:

Tacos, në pako prej rreth 240 gramë, të përgatitur më 8/10 dhe 9/10 me datë skadimi 13/10 dhe 14/10.

Burritos, në pako prej rreth 246 gramë, të përgatitur më 9/10 dhe me datë skadimi 14/10.

Gjysëm rigatoni all’amatriciana, në pako prej rreth 360 gramë, të përgatitur më 9/10 dhe me një datë skadimi 14/10.

Tërheqja, thotë “Esselunga” u bë si masë paraprake për shkak të pranisë së dyshuar të qelqit. Në fakt, gjatë kontrolleve u zbulua qelq në një pako me pluhur djegës të përdorur në sasi të vogla në produktet në fjalë.

Tacos, burritos dhe gjysmë rigatoni të përmendura u prodhuan nga “Esselunga”, në Milano (shenja identifikuese IT 1184 S CE).

“Esselunga” tashmë ka njoftuar autoritetet kompetente, ndërsa shërbimi ndaj klientit po kontakton të gjithë konsumatorët që kanë blerë produktet, duke i ftuar që të mos i konsumojnë ato dhe t’i kthejnë në dyqan për zëvendësim ose rimbursim. Shenjat e tërheqjes së klientit u shfaqën në pikat e shitjes. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts