Menu

Disa arsye për të konsumuar më shumë lakër turshi

Lakra turshi është një ushqim i domosdoshëm në tavolina gjatë dimrit.

Ky ushqim është burim i shumë vitaminave dhe një pjatë e shkëlqyer anësore për pothuajse të gjitha gatimet “dimërore”.

Është ushqyese

Përveçse është e ulët në kalori dhe numëron rreth 30 kalori për pjatë, ajo gjithashtu përmban lëndë ushqyese të rëndësishme si vitamina C, vitamina K, vitamina B6, fibra, hekur, bakër, mangan, folate dhe kalium.

Të mira për zorrët

Duke qenë një ushqim i fermentuar, lakra turshi përmban natyrshëm probiotikë dhe fibra prebiotike, dhe probiotikët janë efektivë kur bëhet fjalë për kapsllëkun, diarrenë e lidhur me përdorimin e antibiotikëve dhe infeksionet, si dhe sindromën e zorrës së irrituar.

Forcon sistemin imunitar

Meqenëse imuniteti varet kryesisht nga shëndeti i zorrëve, këto dy sisteme janë të lidhura pazgjidhshmërisht, që do të thotë se çdo ushqim që mbështet një zorrë të shëndetshme gjithashtu mbështet një sistem të shëndetshëm imunitar.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts