Menu

Ethet afrikane të derrave mbërrijnë në Itali. Alarmi në Piemont dhe Liguria

Pas gripit të shpendëve që brenda pak javësh shkaktoi vrasjen e 13 milionë pulave, gjelave të detit dhe shpendëve të tjerë në Lombardi dhe Veneto, autoritetet veterinare po luftojnë me një shpërthim të etheve afrikane të derrave. Tre derra të ngordhur u gjetën në Piemont dhe Liguria. Analiza u është besuar teknikëve të Institutit Eksperimental Zooprofilaktik të Piemontit, Ligurias dhe Valle d’Aosta. Arsyet për shqetësim janë të shumta dhe të ligjshme sepse është një virus jashtëzakonisht ngjitës dhe vdekjeprurës në 90% të rasteve. Instituti Zooprofilaktik i Torinos specifikon se ethet e derrave nuk janë të transmetueshme për njerëzit, por është një nga sëmundjet më serioze që mund të ndikojë në kafshë dhe është shumë e transmetueshme midis derrave. Prandaj, pa masat e nevojshme paraprake, fermat konsiderohen të jenë në rrezik serioz.

Më poshtë, video e EFSA (Autoriteti Evropian i Sigurisë Ushqimore) mbi problemin e etheve afrikane të derrave.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts