Menu

Gatuani ngadalë për të kursyer kohë, 4 këshilla të rëndësishme për sigurinë e ushqimit

Me punën, shkollën, praktikat sportive, mësimet e muzikës dhe kohën e detyrave të shtëpisë që mbushin kalendarin, sezoni mund të jetë plot tension. Gjatë kësaj periudhe të ngarkuar të vitit, darka që ju pret kur të ktheheni në shtëpi mund ta bëjë jetën shumë më të lehtë. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz zgjedhin të përdorin soba të ngadalta. Mos qëndroni më përpara frigoriferit duke u përpjekur të merrni vendime se çfarë të hani për darkë pas një dite të gjatë në punë. Jo më përpjekje për të balancuar përgatitjen e ushqimit dhe detyrat e shtëpisë. Thjesht hidhini përbërësit në tenxhere të ngadaltë përpara punës dhe ndizeni.

Ka kaq shumë përparësi për të përdorur një tenxhere të ngadaltë. Ata mund t’ju ndihmojnë të kurseni kohë dhe para. Sobat e ngadaltë përdorin më pak energji elektrike sesa një furrë konvencionale. Ato gatuajnë ushqime ngadalë dhe në një temperaturë të ulët dhe nxehtësia e ulët ndihmon që copat më të lira të mishit të bëhen më të buta dhe të tkurren më pak. Nxehtësia e drejtpërdrejtë nga tenxherja dhe koha e gjatë e gatimit kombinohen për të shkatërruar bakteret, duke e bërë tenxheren e ngadaltë një zgjedhje të mirë për gatimin e sigurt të ushqimeve.

 

Kur përdorni një tenxhere të ngadaltë, ndiqni këto këshilla të rëndësishme të sigurisë ushqimore:

-Sigurohuni që tenxherja juaj e ngadaltë, enët dhe zona e punës të jenë të pastra.

-Mbani ushqimet në frigorifer derisa të vijë koha për t’i shtuar ato në tenxhere të ngadaltë. Bakteret shumohen me shpejtësi kur ushqimi lihet në temperaturën e dhomës.

-Gjithmonë shkrini mishin përpara se ta vendosni në tenxhere të ngadaltë. Nëse vendosni mish të ngrirë ose shpendë në një tenxhere të ngadaltë, ai mund të kalojë shumë kohë duke u shkrirë, të lejojë që bakteret të shumohen dhe t’ju sëmurin. Përdorimi i ushqimeve të shkrira do të sigurojë gjithashtu që vakti juaj të gatuhet në mënyrë të barabartë dhe deri në fund. Perimet gatuhen më ngadalë se mishi dhe shpendët në një tenxhere të ngadaltë, kështu që nëse i përdorni, vendosini ato në fillim.

-Pritini copat e mëdha të mishit në copa më të vogla përpara se t’i kaloni në tenxhere të ngadaltë dhe sigurohuni që tenxherja juaj e ngadaltë të jetë me gjysmë ujë për t’u siguruar që ushqimet të gatuhen plotësisht. (Food Safety)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts