Menu

Pavarësia mbledh Dhomat e Veterinerëve të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut. Prioritet, shëndeti i Kafshëve

Siguria ushqimore në lëvizjen e lirë të kafshëve në vendet kufitare për të eleminuar sëmundjet e transmetueshme, por nga ana tjetër tregu i lirë i punës për mjekët veterinare në vendet ndërkufitare ka qënë qlllimi i takimit midis dhomave te veterinarisë midis Shqipërise, Kosovës dhe Maqedonise se Verut në ditën e 111 vjetorit të shpalljes së pavarësisë.

Ky takim zhvillohet ne kuader te intesifikimit te mardhenieve midis dhomave dhe forcimi rajonal kundrejt kerkesave dhe standarteve te tregut dhe Bashkimit Europian. Ky takim zhvillohet per rritjen e standarteve te Mjekeve Veterinar, trajnimit te vazhduar dhe tregut te lire te punes midis shteteve, kjo e gjitha e perkthyer ne shendet te konsumatorit.

Me Republikën e Maqedonisë së Veriut kjo marrëveshje rinovohet ndërsa për Republikën e Kosovës kryhet për herë të parë. Marrëveshja u nënëshkrua nga Arsim Ademi kryetari dhomes se Kosoves, Tomislav Nikolovski Drejtori ekzekutiv i dhomes Maqedonise se Veriut dhe Ervin Resuli Presidenti Urdherit te Mjekut Veterinar Shqipetar.

Related Posts