Menu

Pse janë stresuese festat e fundvitit për disa njerëz

Mund të jetë periudha më e mirë e vitit për disa njerëz, por për të tjerët festat e fundvitit nuk është gjë tjetër veçse stres i shtuar. 3 në 10 britanikë pranojnë se shëndeti i tyre mendor merr një rënie të plotë gjatë periudhës së Krishtlindjes dhe festave të fundvitit, për shkak të shqetësimeve financiare, argëtimit të mysafirëve dhe mbajtjes së të gjithëve të lumtur.

Një sondazh me 2 mijë persona zbuloi se përmbushja e pritshmërive të të afërmve, angazhimet sociale dhe presioni për të paguar për gjithçka i bën shumë të ndihen të stresuar dhe të mbingarkuar.

Ndryshe, edhe pandemia ka pasur qartë një ndikim të rëndësishëm në mirëqenien dhe pasigurinë afatgjatë që mund të komplikojë këto presione, duke ushqyer ndjenjat e stresit dhe ankthit në prag të festave. (The Sun)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts