Menu

Universiteti i Stambollit

Edhe ministrja Evis Kushi në Turqi me Ramën: “Së shpejti Universiteti Teknik i Stambollit në Shqipëri”

Në Tiranë do të hapet një filial i Universitetit Teknik të Stambollit. Lajmin e njoftoi ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi, e cila gjendet në Turqi me delegacionin e kryeministrit Rama.

Në kuadër të vizitës dyditore të delegacionit shqiptar në Turqi për shtimin e bashkëpunimeve dypalëshe mes dy vendeve tona, ministrja ka zhvilluar sot në Ankara një takim me Presidentin e Këshillit të Arsimit të Lartë të Republikës së Turqisë, Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç.

Në lidhje me takimin, Ministrja Kushi nënvizon përmes publikimit në rrjet social se takimi ka qenë shumë i frytshëm dhe se palët kanë dakordësuar mbi planin e veprimit për hapjen së shpejti të filialit të Universitetit Teknik të Stambollit (ITÜ) në Shqipëri.

Ndër të tjera, Znj. Kushi përmend faktin se kanë diskutuar gjerësisht gjithashtu për për intensifikimin e bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Turqisë nëpërmjet projekteve konkrete në fusha me interes të përbashkët për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor.

alert.al/