Menu

EFSA: Eksplorim të shkencës pas vlerësimit të rreziqeve nga ferma në tavolinë

A është e sigurt të hani insekte? Sa filxhanë kafe mund të pi në ditë? Si po na ndihmon shkenca të përmirësojmë mirëqenien e kafshëve? Këto janë vetëm disa nga pyetjet e shumta që diskutojmë në serinë tonë të re “Shkencë në menu”.

Uluni në tryezën tonë për një eksplorim të shkencës pas vlerësimit të rreziqeve nga ferma në tavolinë. Ju mund të prisni biseda argëtuese me shkencëtarët që ndihmojnë në mbajtjen e ushqimit të sigurt në BE dhe për mënyrën se si ne lidhemi me ushqimin tonë.

“Shkenca jonë e menusë na jep mundësinë të angazhohemi drejtpërdrejt me qytetarët se si arrijmë standardet e larta të sigurisë ushqimore që të gjithë ne i gëzojmë në Bashkimin Evropian, të dëgjojmë histori nga shkencëtarët dhe të ndajmë pasionin tonë për ushqim të sigurt dhe me vlera ushqyese”- tha Barbara Gallani, Shefe e Departamentit të Komunikimit dhe Partneriteteve të EFSA-s.

Në episodin tonë të parë, i disponueshëm në platforma të ndryshme si dhe në faqen e internetit të EFSA-së, ne diskutojmë shqetësimet kryesore të evropianëve kur bëhet fjalë për blerjet e ushqimit dhe njohuri të tjera që vijnë nga Eurobarometri ynë 2022 mbi sigurinë ushqimore në BE. Në episodet e mëvonshme, ne do t’i hedhim një vështrim më të afërt sëmundjeve të shkaktuara nga ushqimi, insekteve si ushqim i ri dhe mirëqenies së kafshëve gjatë transportit.

Me Shkencën në menu, EFSA bashkohet me institucione të tjera evropiane duke përdorur pajisje dixhitale të dhënash për t’u angazhuar me qytetarët evropianë, si Agjencia Evropiane e Kimikateve (ECHA) me të dhënat e saj për Kimikatet e Sigurta, Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) me ECDC dhe të dhënat nga Komisioni Evropian që u fokusua në çështjet e ushqimit dhe bujqësisë. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts