Menu

Fierza mbulohet nga mbeturinat, pas reshjeve të shiut

Liqeni i Fierzës është mbuluar nga mbeturinat, një problem që shfaqet kryesisht pas reshjeve të dendura të shiut. Kryetari i këshillit të qarkut Kukës Abdulla Domi tha se me fondet e BE-së po ndërtohen rrjetat pritëse të lumenjve, që pritet të kenë një impakt pozitiv brenda këtij viti.

Ndotja është një problematike e vjetër, por rrebeshi i mesit të janarit dhe reshjet e fillim-shkurtit e nxorën më në sipërfaqe.

Projekti synon edhe zgjidhjen e problemit të ndotjes nga hedhja e mbeturinave përgjatë lumenjve, që më pas përfundojnë në Fierzë..Dy prita do të vendosen në Lumin Drini i Bardhë në hyrje të zonës së Kukësit dhe dy të tjera në zonën e Xërxës në Rahovec të Kosovës. Projekti është dy vjeçar dhe pritet të përfundojë brenda këtij viti. (Report)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed