Menu

Frika nga importet e ushqimeve shumë të diskutueshme shfaq nevojën për garanci ligjore

Deputetëve Skocezë iu kërkua të mos bëjnë kompromise për standardet e importeve të ushqimit dhe kontrollin e marrëveshjeve të ardhshme tregtare ose të kërcënojnë sigurinë e fermerëve dhe prodhuesve të skocezës. Organizatat drejtuese të bujqësisë, shëndetësisë, mjedisit dhe drejtësisë sociale u kanë bërë thirrje Parlamentarëve të mbështesin ndryshimet në Ligjin e diskutueshëm të Bujqësisë të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar i planifikuar për tu votuar këtë të hënën.

Në një letër për të gjithë deputetët skocezë, sindikatat e punëtorëve dhe fermerëve, akademikë kryesorë, bamirësi dhe grupe lokale të interesit u kanë kërkuar parlamentarëve që të përdorin votat e tyre për të mbështetur standardet e brendshme të prodhimit të ushqimit dhe shqyrtimin më të fortë të marrëveshjeve të ardhshme tregtare.

Një sondazh i ri nga organizata e konsumatorit tregon se 96% e njerëzve që jetojnë në Skoci besojnë se është e rëndësishme që standardet ekzistuese të mirëmbahen. Sondazhi gjithashtu tregon se 84% e Skocezëve janë të shqetësuar se qeveria e Mbretërisë së Bashkuar nuk ka përjashtuar heqjen e ndalimeve për pulën e kloruar dhe viçin e trajtuar me hormone. Sidoqoftë, raportet tregojnë se qeveria po planifikon të tradhtojë publikun dhe të bëjë presion ndaj deputetëve për të votuar kundër një ligji të propozuar në projekt-ligj që do të ndalonte ushqimin e prodhuar në standarde më të ulta të mirëqenies që lejohen në MB.

Pa legjislacion të qartë që ndalon ushqimin e prodhuar për të ulur standardet e mirëqenies rrezikohet tërheqja e mirëqenies së kafshëve me dekada, duke shkaktuar vuajtje të më shumë kafshëve për të prodhuar ushqimin dhe duke mos mbrojtur fermerët britanikë. Kjo mund të nënvlerësojë fermat në Mbretërinë e Bashkuar, duke i lënë ata jashtë biznesit dhe duke mbushur raftet e supermarketeve me importe më të ulëta të produkteve të vezëve.

Mbi një milion njerëz nënshkruan një peticion në fillim të vitit duke i bërë thirrje qeverisë të sigurojë standardet më të forta në tregti dhe kjo është një çështje për të cilën ka pasur mbështetje ndërpartiake. Ndërkohë Parlamenti po përfshihet nga presioni për të shtyrë miratimin e ligjit.

Marrë nga: Agriland

Qendra Alert / Alert.al

Related Posts