Menu

Këshilla/Ushqime për shëndet të mirë

Mjekët këshillojnë disa ushqime, të cilat përveç përfitimeve të rëndësishme që kanë për trupin tonë, nuk kërkojnë përgatitje të veçantë dhe mund t’i marrim ato kudo.

Mollë:

Është një nga frutat më të dobishme për trupin tonë. Së pari, ato përmbajnë një sasi të madhe të vitaminës A dhe antioksidantë që parandalojnë lloje të caktuara të kancerit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Gjithashtu, një numër studimesh shkencore tregojnë se mollët zvogëlojnë rrezikun e sulmit në zemër, diabetit, çmenduri dhe Alzheimer.

Karrota:

Janë ndër perimet më të preferuara në botë. Karrotat janë të pasura me vitaminë A dhe fibra dhe, për këtë arsye, na japin një vizion më të mirë, ndihmojnë tretjen dhe funksionin e zorrës së trashë dhe në të njëjtën kohë të zvogëlojë rrezikun e kancerit në mushkëri.

Për t’i mbajtur ato të freskëta, ne duhet t’i vendosim në një qese plastike dhe t’i vendosim në raft për perime. Gjithashtu, është e preferueshme të mos i vendosni ato pranë mollës sepse lëshon substanca që i japin shije të hidhur karotës.

Arra:

Arra ka nivele të larta të acideve yndyrore omega 3, të cilat shërbejnë si “mburojë” për zemrën (duke ulur nivelet e kolesterolit dhe presionin e kardiovaskular) dhe reduktuar rrezikun e infeksioneve në organizëm. Ata gjithashtu zvogëlojnë rrezikun e diabetit duke rritur metabolizmin. Për t’i mbajtur ato të freskëta, ne duhet t’i vendosim në një vend të freskët dhe pa lagështirë.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts