Menu

Kloro-etanoli në kapsulat e medikamenteve

Disa shtete europiane kanë njoftuar për raste të identifikimit të ndotjes me kloro-etanol 2 në kapsulat për medikamente dhe suplemente të tjera ushqimore të importuara nga Kina.

Nuk dihet akoma nëse edhe Shqipëria ka importuar kapsula të tilla për medikamente, sepse Sistemi i Alarmit të Shpejtë për Ushqimet dhe Ushqimet për Kafshë (RASFF) publikon vetëm rastet e verifikuara në vendet anëtare të Bashkimit Evropian, dhe vendet jashtë tij nuk janë të përfshira në sistemin e kontrollit.

Vende të tilla si Gjermania, Belgjika, Franca, Republika Çeke, Holanda dhe Spanja kanë raportuar për ndalimin e këtyre veshjeve të medikamenteve, si një rrezik serioz për shkak të përbërjes së tyre me kloro-etanol.

Kloro-etanoli, ose siç njihet ndryshe 2-CE është një toksinë kimike e rëndë që nëse nuk trajtohet shkakton vdekje të menjëhershme.

Qendra Alert

alert.al

Related Posts