Menu

Koha që i duhet çdo ushqimi për t’u tretur

Koha e saktë e tretjes së ushqimeve varet nga shëndeti fizik i një individi, metabolizmi, mosha dhe madje edhe gjinia, por në përgjithësi, disa ushqime do të kalojnë brenda jush në asnjë kohë, ndërsa të tjerët do të bredhin në sistemin tuaj për një kohë shumë të gjatë.

Nëse hani shumë ushqim që tretet shpejt, do të shihni që do të keni shumë uri. Ky lloj ushqimi ju jep një nxitje të shpejtë të energjisë, me fjalë të tjera një rritje në nivelin e glukozës. Ndoshta kjo tingëllon mirë, por nëse trupi juaj është i mbingarkuar me glukozë dhe nuk e përdor atë, pjesa tjetër kthehet në yndyrë.

Ushqimi që tretet ngadalë ngre nivelin e sheqerit në gjak shumë më ngadalë, duke dhënë një energji më të qëndrueshme dhe të ekuilibruar. Por nëse hani vetëm ushqime me tretje shumë të ngadaltë, ju e bëni sistemin tuaj tretës të funksionojë në maksimum gjatë gjithë kohës dhe mund të jetë mjaft i ashpër në trupin tuaj.

Lista/koha e çdo ushqimi për t’u tretur:

Uji: shkon menjëherë në zorrë

Frutat ose perimet: 15-20 minuta

Perimet e pagatuara: 30-40 minuta

Perime të gatuara: 40 minuta

Peshku: 45-60 minuta

Sallatë me vaj ulliri: 1 orë

Patatet: 1 deri në 2 orë

Oriz, kuinoa: 2 orë

Bulmeti: 2 orë

Frutat e thata: 3 orë

Pula: 1.5 deri në 2 orë

Bifteku: 3 orë

Mishi i derrit: 5 orë

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts