Menu

OBSH pranon ‘aksidentalisht’ faktin e shumë diskutuar: Covid-19 nuk është vdekjeprurës

Organizata Botërore e Shëndetësisë më në fund ka konfirmuar atë që shpesh opinioni publik ka thënë për muaj me radhë. Koronavirusi nuk është më vdekjeprurës ose i rrezikshëm se gripi sezonal. Grupi më i lartë i OBSH-së e bëri këtë njoftim gjatë një sesioni të posaçëm të bordit ekzekutiv të OBSH-së me 34 anëtarë të hënën më 5 tetor, thjesht askush nuk e kuptonte me të vërtetë. Në seancë, Dr. Michael Ryan, Shefi i Emergjencave të OBSH zbuloi se ata besojnë se rreth 10% e botës është infektuar me Sars-Cov-2.

Ky është vlerësimi i tyre më i mirë dhe një rritje e madhe e numrit të rasteve të njohura zyrtarisht (rreth 35 milion). Dr. Margaret Harris, një zëdhënëse e OBSH-së, më vonë konfirmoi shifrën, duke deklaruar se ajo bazohej në rezultatet mesatare të të gjitha studimeve të gjera të seroprevalencës të bëra në të gjithë botën. Dr. Ryan madje tha se kjo do të thotë “shumica dërrmuese e botës mbetet në rrezik”. – në fakt është një lajm i mirë. Dhe konfirmon, edhe një herë, se virusi nuk është aspak vdekjeprurës siç parashikuan të gjithë.

Popullsia globale është afërsisht 7.8 miliardë njerëz, nëse 10% janë infektuar që janë 780 milion raste. Numri global i vdekjeve që i atribuohet aktualisht infeksioneve të Sars-Cov-2 është mbi 1 milion. Kjo është një shkallë e fatalitetit të infeksionit afërsisht ose 0.14%. Në përputhje me gripin sezonal dhe parashikimet e shumë ekspertëve nga e gjithë bota. 0.14% është mbi 24 herë se “shifra provizore” e OBSH-së prej 3.4% përsëri në Mars. Kjo shifër u përdor në modelet që u përdorën për të justifikuar bllokimet dhe politikat e tjera drakoniane. Në fakt, duke pasur parasysh mbi-raportimin e pretenduar të vdekjeve nga Covid, IFR ka të ngjarë të jetë edhe më e ulët se 0.14%, dhe mund të tregojë që Covid është shumë më pak i rrezikshëm se gripi.

Askush nga shtypi i zakonshëm nuk e kuptoi këtë. Megjithëse shumë media raportuan fjalët e Dr Ryan, të gjithë u përpoqën ta bënin atë një titull të frikshëm dhe të përhapnin më shumë panik. Me sa duket as ata, as OBSH-ja, nuk ishin në gjendje të bënin matematikat e thjeshta që na tregojnë se ky është një lajm i mirë. Dhe se skeptikët Covid kanë pasur të drejtë gjatë gjithë kohës.

Marrë nga: The Guardian

Qendra Alert / Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed