Menu

“Pfizer” nxjerr studimin: Përse duhet doza e tretë e vaksinës?

Dilemat nëse duhet të injektohet doza e tretë e vaksinës apo jo vazhdojnë në shumë vende.

“Pfizer” deklaron se të dhënat nga SHBA dhe Izraeli tregojnë se efikasiteti i vaksinës kundër Covid-19 po bie me kalimin e kohës, por duke shtuar se doza përforcues është e sigurt dhe efektive për të trajtuar virusin dhe variante të reja. Kompania do të paraqesë detaje në një takim me konsulentë të jashtëm të Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA).

Paneli i ekspertëve pritet të bëjë rekomandime nëse më shumë amerikanë duhet të marrin doza e tretë.

“Të dhënat nga Izraeli dhe Shtetet e Bashkuara tregojnë se normat e ri-infeksionit po rriten më shpejt te njerëzit që janë vaksinuar më parë” tha përfaqësuesi i “Pfizer”. (Express)

Qendra Alert/Alert.al

 

Related Posts