Menu

“Kërcënimi” nga qoftet e zgarave, me Salmonela dhe E.coli

Për të rritur sigurinë ushqimore por edhe në detyrimin që ka ndaj konsumatorit, emisioni “Alert” kreu një investigim në 5 zgarat kryesore të kryeqytetit, për produktet qofte për të analizuar nëse janë të infektuara me Salmonela apo E.coli. Pasi u morën 3 mostra të papërpunuara dhe 2 të pjekura u çuan për analizë në laboratorin e licencuar Noval. Në analiza rezultoi se 3 mostrat e papërpunuara kishin Salmonela dhe E.coli, ndërsa 2 mostrat e pjekura rezultuan negative ndaj këtyre baktereve. Investigimi u krye jo për të goditur subjektet, por për të ndihmuar konsumatorin që të konsumojë produkte të sigurta.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed