Menu

Mjekët: Kategoritë e njerëzve që nuk duhet të pinë birrë

Birra përftohet nga fermentimi jo i plotë i ekstraktit ujor të maltit të elbit dhe konsiderohet si një nga pijet më të vjetra dhe më të dashura në histori.

Janë gjashtë grupe njerëzish që nuk duhet të pinë birrë ose duhet ta reduktojnë konsumin e saj në nivelin më të ulët të mundshëm dhe sipas ekspertëve ka arsye të justifikuara për këtë.

Këto grupe përfshijnë:

– ata që kanë diabet ose prediabet

– personat që përpiqen të humbin peshë ose janë mbipeshë

– ata që janë të ndjeshëm ndaj glutenit

– personat me sindromën e zorrës së irrituar

– personat që kanë mëlçi të sëmurë ose të dhjamosur

– ata që kanë probleme me urthin.

Siç shpjegojnë mjekët, birra mund të përkeqësojë më tej problemet ekzistuese shëndetësore. Pavarësisht nëse i përkisni njërit prej grupeve të përmendura të njerëzve është e rëndësishme të konsumoni birrën me moderim, si dhe të gjitha pijet e tjera alkoolike, paralajmërojnë ekspertët.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts