Menu

Norvegji, histori suksesi e të riut nga Tetova, Regont Arnori

Regont Arnori është ekspert i Dizajnit Gjithëpërfshirës në Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit (ICT), ndërsa specializimi i tij konsiston në ndërtimin e zgjidhjeve të dizajnuara në mënyrë universale duke kuptuar dhe përqafuar diversitetin njerëzor.

Ai është i diplomuar për dizajn gjithëpërfshirës në Departamentin e Shkencës Kompjuterike në Oslo Metropolitan University (OsloMet).

Regonti është Partner dhe Project Manager në firmën norvegjeze ‘Inclusive Creation’ https://www.inclusivecreation.com
https://www.inclusivecreation.com/team

Ai është i apasionuar pas Dizajnit Gjithëpërfshirës, ​​ndërtimit të markës, vizualizimit dhe tregimit, si dhe ka një karrierë 10-vjeçare në industrinë e IT. Ka udhëhequr disa projekte ndërkombëtare dhe aktualisht është duke lehtësuar programin e zgjidhjeve të shkallës së projektit Zero.

Ai merr pjesë si folës i ftuar në konferenca të përqendruara rreth Dizajnit Gjithëpërfshirës dhe është autor i artikujve që përfshijnë teknologjitë asistuese.

Regont Arnori gjithashtu ka themeluar në Oslo firmën e tij për konsulencë digjitale https://www.arnori.no me fokus tek dizajnimi i web-it, strategjia, si dhe tek ndërtimi i brendit.

Ndër aktivitetet e tij të kohës së fundit është pjesëmarrja në Panelin e Diskutimit që u mbajt në qendrën e famshme The Conduit në zemër të Oslos, ku ishte ftuar nga gjiganti amerikan Squarespace me seli në qytetin e Nju Jorkut, ShBA.
(
https://www.arnori.no/resources/the-digital-landscape)

 Në vijim, reflektimi i tij mbi pjesëmarrjen në këtë event:

28 Qershor, 2024

Prania Digjitale dhe Rritja: Paneli i ‘Squarespace’The Conduit, Oslo

Këto ditë pata privilegjin të jem i ftuar nga kompania Squarespace (me seli në Nju Jork) për të marrë pjesë në një Panel Diskutimi në The Conduit në Oslo, së bashku me ekspertët e industrisë Astri Knudsen nga Gasta Design & Kommunikasjon dhe Solveig Ellila Kristiansen nga Hockeystick Impact. Ky event, dedikuar ndërmarrësve, start-up-eve dhe pjesëmarrësve në tregun digjital, u fokusua tek roli thelbësor i pranisë digjitale në mjediset e biznesit.

Përmbledhja e Eventit

Eventi i The Conduit, në bashkëpunim me Squarespace, u projektua për të hulumtuar rëndësinë e krijimit dhe mbajtjes së një pranie digjitale të fuqishme. Përderisa bizneset po kalojnë gjithnjë e më shumë online, të kuptuarit e dinamikës së ‘digital branding’, tregimit strategjik dhe ndërtimit të komunitetit online, bëhet me rëndësi thelbësore.

Ky Panel Diskutimi ishte një platformë mësimore dhe një mundësi rrjetëzimi për profesionistët që kërkojnë të përmirësojnë strategjitë e tyre digjitale.

Udhëtimi dhe Njohuritë e Mia

Hyrja dhe Udhëtimi Personal

Gjatë diskutimit në këtë panel bëra një përshkrim të shkurtër të udhëtimit tim me kompaninë Inclusive Creation, pra që nga fazat e hershme të start-up-it deri kur arrita të bëhem bashkëpronar. Ndërtimi i Inclusive Creation ishte përplot me sfida dhe triumfe që i dhanë formë kuptimit tim për ndërmarrësinë dhe ndërtimin e pranisë digjitale.

Këtu theksova se prania digjitale është si të kesh një shtëpi në internet. Është një hapësirë ku njerëzit vijnë për të mësuar më shumë rreth teje, për të ndërvepruar me markën tënde dhe për të krijuar marrëdhënie të qëndrueshme. Një shtëpi digjitale e mirë-organizuar dhe e pasur me burime nxit vizitorët të qëndrojnë më gjatë dhe të kthehen shpesh aty.

Komponentët kyç për prani digjitale të suksesshme

Kur më shtruan pyetje për komponentët kyç për prani digjitale të suksesshme, në përgjigjen time theksova tre elementë kryesorë:

 • Website dhe Branding: Një website profesional dhe vizualisht tërheqës së bashku me një branding të fortë përbëjnë bazamentin e pranisë digjitale.
 • Profili i Biznesit në Google: Krijimi dhe optimizimi i Profilit të Biznesit në Google rrit dukshmërinë dhe besueshmërinë.
 • Mediat Sociale: Llogaritë aktive dhe angazhuese në mediat sociale ndihmojnë lidhjen me audiencën dhe ndërtimin e komunitetit.

Për ndërmarrësit e rinj në fillesat e tyre, këshillova t’u japin prioritet këtyre tre zonave për themelimin e një baze të fortë online.

Vështirësitë e zakonshme dhe si t’i shmangni ato

Ndërmarrësit shpesh përballen me vështirësi të ndryshme kur krijojnë praninë e tyre digjitale:

 • Mungesa e Strategjisë së Qartë: Pa qëllime të përcaktuara dhe audiencë të synuar, përpjekjet mund të bëhen të shkapërderdhura dhe joefektive.
 • Neglizhimi i SEO (Search Engine Optimization): Një website i bukur është i padobishëm nëse nuk është optimizuar për motorët e kërkimit. SEO siguron gjetjen e faqes suaj.
 • Dizajni i Dobët dhe Përvoja e Përdoruesit: Një website, për të qenë tërheqës për vizitorët, duhet të jetë i lehtë për t’u naviguar dhe i përshtatshëm për pajisjet mobile.

Shmangia e këtyre vështirësive përfshin planifikimin strategjik, investimin në SEO dhe sigurimin e një përvoje të qetë të përdoruesit.

E ardhmja e pranisë digjitale dhe AI (Artificial Intelligence)

Me shikimin tek e ardhmja, koncepti i pranisë digjitale është i destinuar të evoluojë ndjeshëm me përparimet në inteligjencën artificiale (AI):

 • AI në Analitikë: AI do të përmirësojë analizat parashikuese, duke ndihmuar bizneset të parashikojnë tendencat dhe të kuptojnë sjelljen e klientëve.
 • Përmbajtja e Gjeneruar nga AI: Mjetet që automatizojnë krijimin e përmbajtjes, si postimet në blog dhe përditësimet në mediat sociale, do të bëhen më të përhapura.
 • SEO e Zgjeruar: AI do të luajë rol thelbësor në analizimin e modeleve dhe tendencave për të optimizuar përmbajtjen për renditje më të mirë në motorët e kërkimit.

Bizneset duhet të fillojnë të investojnë në pajisje AI tani për ta ndjekur hapin me kohën. Këto teknologji kursejnë kohë dhe ofrojnë efektshmëri dhe njohuri më të thella.

Metrikat dhe KPI-të (Key Performance Indicator)

Matja e suksesit të iniciativave të pranisë digjitale përfshin përqendrimin tek treguesit kryesorë të performancës (KPI) të përshtatura për qëllimet specifike të biznesit. Për shembull:

 • Filantropia: Numri i vizitorëve në website për të rritur ndërgjegjësimin.
 • Konstruksioni: Numri i projekteve të rinovimit të kërkuara përmes website-it.
 • Aplikacionet Mobile: Numri i përdoruesve të përditshëm.

KPI-të shërbejnë si tregues të vlefshëm të impaktit dhe ndihmojnë në tërheqjen e investitorëve duke ekspozuar vlerën e krijuar.

Konkluzion

Pjesëmarrja në këtë panel ishte një përvojë e pasur, duke më ofruar mundësinë të ndaj njohuritë e mia dhe të mësoj nga ekspertët e tjerë të kësaj industrie.

Për bizneset që kërkojnë të themelojnë ose ta përmirësojnë praninë e tyre digjitale, çelësi është të fillojnë me një bazë të fortë, t’i shmangin vështirësitë e zakonshme dhe të përdorin fuqinë e AI për të ecur përpara.

Peizazhi digjital është në zhvillim të vazhdueshëm, andaj ata që përshtaten dhe sjellin inovacion do të jenë udhëheqës në këtë udhëtim.

Regont Arnori
28 Qershor, Oslo

Related Posts