Menu

Perimja që solli shpërthimin e salmonelës

Qepët janë një përbërës kryesor për shumë pjata, duke përfshirë supat dhe salcat. Është e vështirë të imagjinohet të gatuani ushqimet e preferuara pa to.

Sidoqoftë, Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) po i paralajmërojnë të gjithë të mendojnë dy herë për gatimin ose ngrënien e qepëve të tëra pasi ato janë lidhur me një shpërthim të fundit të salmonelës.

CDC lëshoi të mërkurën një alarm për sigurinë ushqimore për 652 raste të raportuara të salmonelës që shoqërohen me qepë të verdha, të kuqe dhe të bardha. Këto qepë u importuan nga Chihuahua, Meksikë dhe u shpërndanë nga ProSource Inc. Ato u shitën në dyqane ushqimore dhe restorante në 37 shtete, përfshirë Teksasin dhe Oklahoma.

ProSource Inc. vëren se këto qepë u importuan për herë të fundit më 27 gusht. Megjithatë, CDC paralajmëron se këto qepë mund të zgjasin ende deri në tre muaj në ruajtje. Ata besojnë se qepët e kontaminuara mund të jenë ende në familjet dhe bizneset e atyre shteteve të prekura. Si rezultat, CDC dhe FDA po hetojnë këtë shpërthim të salmonelës për të përcaktuar pse dhe si u kontaminuan.

“Ne do të ofrojmë përditësime ndërsa mësojmë më shumë gjatë hetimit tonë të vazhdueshëm të gjurmimit, veçanërisht nëse ka ndonjë përditësim në këtë këshillë kritike të shëndetit publik”, tha zëvendës komisioneri i FDA për politikën dhe reagimin e ushqimit, Frank Yiannas, në një njoftim për shtyp. (Telegrafi)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts