Menu

Resuli: Sektori i blegtorisë, i diskriminuar dhe përjashtuar nga Skema Kombëtare

Në një lidhje Skype për emisionin “Alert” në News24 nga Granit Sokolaj, eksperti i bujqësisë Ervin Resuli ka folur për situatën në blegtori dhe për Skemën Kombëtare që sipas tij jo vetëm që nuk e mbështet këtë sektor, por e diskriminon atë dhe e përjashton.
“Blegtoria gjendet në një situatë jo të këndshme apo të favorshme për të vazhduar ekzistencën e saj. Duke iu referuar edhe të dhënave të INSTAT kemi një rënie të blegtorisë. Kjo situatë duke marrë në konsideratë imputet bujqësore, drithërat dhe çmimin e naftës në rritje, ekzistenca e blegtorisë është bërë shumë e vështirë. Ajo që na shqetëson më shumë është fakti se Ministria e Bujqësisë duhet të prodhonte një politikë që blegtorët ta kalonin lehtë këtë lloj krize. Fermerët janë ulur në tryezë me ministren e Bujqësisë dhe ishin dakordësuar që Skema Kombëtare do mbështeste 10 lekë për liter pa limit. Me këtë skemë mendonim se do kalonim këtë vit të vështirë, por kemi ngelur në kuadrin e takimeve dhe fjalëve të pambajtura. VKM jo vetëm që nuk mbështet blegtorinë, por e diskriminon atë dhe e përjashton, pasi dyshemeja nga 5 krerë për lopë ka shkuar në 10 krerë. Përbën një numër të konsiderueshëm në vendin tonë, pra janë përjashtuar nga mbështetja”-tha Resuli.

Emisioni Alert

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts