Menu

Rifshaqet Covid-19 te mishi/ Autoritetet në Kinë ngren alarmin për importet nga Brazili

Autoritetet në Kinë kanë gjetur sërish përhapje të virusit Covid-19 në paketimin e viçit brazilian në Wuhan. Më 12 nëntor autoritetet thanë se kishin zbuluar praninë e një koronavirus të ri në paketimin e një sasie mish viçi të importuar nga Brazili. Në një deklaratë, Komisioni Komunal i Shëndetit në Wuhan konfirmoi se ata kishin gjetur tre mostra pozitive në paketimin e jashtëm të viçit brazilian të ngrirë, pa kocka. Kjo vjen si sfida e fundit për qytetin kinez me 11 milionë banorë, i cili më parë e kishte deklaruar veten të ‘shëruar’ nga koronavirus.

Pas një hetimi të mëtejshëm, u zbulua se mishi i lopës ishte importuar nga një fabrikë në pronësi të Marfrig Global Foods S.A., e cila është një firmë braziliane. Kina ka rritur testimin e ushqimeve të ngrira si pjesë e fushatës së saj të fundit në të gjithë vendin. Javën e kaluar, vendi raportoi një rast të ri të koronavirusit pasi një punëtor doli pozitiv në provincën e Tianjin. Sipas autoriteteve, infeksioni është gjetur në paketimin e një mostre të ngrirë të mishit të derrit të importuar nga Bremen, një qytet në Gjermaninë veriperëndimore.

Për të theksuar është fakti se edhe Shqipëria është një nga vendet që importon sasi të konsiderueshms të produkteve dhe nënprodukteve të mishit me origjinë nga Brazli si dhe Argjentina. Ndaj konsumatori duhet të jetë i vëmendshëm për çdo produkt që blen në market të cilat kanë origjinë nga vendet e Amerikës së Jugut.

Qendra Alert / Alert.al

*Marrë nga: Republic World

Related Posts