Menu

Ekspertët: Rastet kur duhet të tregoni kujdes kur merrni ilaçe

Sipas ekspertëve, disa ushqime mund të ndalojnë efektin e ilaçeve ose në rastin më të keq mund të kenë efekte anësore të rrezikshme. Dr Aisling Hillick ka treguar se cilat janë këto ushqime.

Bananet duhet t’i shmangni nëse merrni ilaçe për rregullimin e presionit të gjakut. Përzier me këto barna, bananet mund të shkaktojnë nivele të larta të kaliumit. Nëse jeni duke marrë ilaçe për kollë, atëherë mos hani limona jeshilë dhe portokall, sepse mund të keni efekte anësore si halucinacione apo përgjumje. Shmangni alkoolin nëse jeni duke marrë ilaçe diabeti ose qetësues. Këto ilaçe shpesh kanë një paralajmërim për të shmangur alkoolin. Kjo për shkak se alkooli ushtron presion mbi mëlçinë tuaj, duke rritur rrezikun e dëmtimit të saj.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed