Menu

Këshilla për mbajtjen e frutave të freskëta

Frutat janë një pjesë e rëndësishme e një diete të shëndetshme dhe duhet të konsumohen rregullisht për të siguruar një furnizim të mjaftueshëm me vitaminë. Megjithatë, disa fruta duhet të ruhen në frigorifer për të mbajtur freskinë dhe për të shmangur humbjen e tyre.

 Fiqtë

Fiqtë kanë një strukturë të butë dhe mund të degradohen shpejt në temperaturë dhome. Për këtë arsye duhet të ruhen në frigorifer për të mbajtur freskinë dhe shijen e tyre.

Qershitë

Qershitë janë një tjetër frut që duhet të ruhet në frigorifer. Ato kanë një periudhë shumë të shkurtër ruajtjeje në temperaturë dhome dhe mund të prishen shpejt. Për të parandaluar këtë, qershitë duhet të ruhen në frigorifer, duke i vendosur në një tas ose në një kavanoz qelqi.

Mollët

Mollët janë një tjetër frut që duhet të ruhet në frigorifer për të mbajtur freskinë dhe për të parandaluar prishjen. Mollët mund të ruhen në një kavanoz qelqi ose në një enë plastike me kapak.

Kokosi

Kokosin e pa hapur mund ta ruani në temperaturë dhome për disa javë, por kokosin të hapur duhet të ruhet në frigorifer për të mbajtur freskinë dhe për të parandaluar rënie të cilësisë. Kokosin e hapur mund ta vendosni në një enë plastike ose në një kavanoz qelqi në frigorifer.

Kivi

Kivit i pëlqen një temperaturë më e ultë se ajo e dhomës, kështu që duhet të ruhet në frigorifer. Kivin mund ta vendosni në një enë plastike me kapak në frigorifer.

Qitro

Qitro është një frut i cili mund të ruhet në temperaturë dhome për një kohë të shkurtër, por është më mirë të ruhet në frigorifer. Ata mund të vendosen në një enë plastike me kapak në frigorifer.

Kumbulla

Kumbullat duhet të ruhen në frigorifer për të mbajtur freskinë dhe për të parandaluar degradimin e tyre. Kumbullat mund të vendosen në një enë plastike me kapak në frigorifer.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts