Menu

Nis aplikimi për Skemën Kombëtare, bllokohet serveri

Nga data 25 shkurt deri më datë 25 mars, për 1 muaj fermerët dhe blegtorët kanë afatin e aplikimit për subvencione nga Skema Kombëtare. Në ditën e parë të aplikimit, fermerëve në rang kombëtar  që kanë tentuar të marrin shërbim që në orët e para të mëngjesit kanë konstatuar bllokim të serverit të E-albania. Ngutja që në orët e para të mëngjesit vjen pas deklaratave të përfaqësuesve të Ministrisë së Bujqësisë se kush aplikon i pari, përfiton më shpejt. Serveri i E-albania vijon të jetë i bllokuar. Fondi në Skemën Kombëtare për këtë vit llogaritet rreth 3.2 miliardë lekë ku përfshihet edhe fondi i garancisë si dhe skema e naftës. Kjo skemë aplikimi online është kundërshtuar më parë nga Kryetari Shoqatës së Mbrojtjes së Konsumatorit dhe Prodhuesit Vendor, i cili është shprehur se fati i bujqësisë nuk mund të varet nga cilësia e laptopit apo celularit se kush bën aplikimin më shpejt, por duhet të përfitojnë të gjithë fermerët.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts