Menu

Dita Botërore e Mbrojtjes së Kafshëve Laboratorike, eksperimentet që kryhen ndaj tyre

Prej më shumë se 150 viteve, çdo ditë ndaj mijëra kafshëve kryhen eksperimente për qëllime mjekësore, kozmetike, ushtarake dhe industriale. Përllogaritet që çdo vit në botë në eksperimente laboratorike vdesin 300 milionë kafshë.

Eksperimentet laboratorike të cilat shfrytëzohen sot, datojnë që nga shekulli i mesëm, por nuk japin asnjë rezultat. Dita Botërore e Mbrojtjes së Kafshëve Laboratorike shënohet që nga viti 1985.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed