Menu

Rapex publikon raportin: Problemet në produktet joushqimore

Rapex ka publikuar raportin për produket e rrezikshme joushqimore. Në raportin e Rapex është publikuar lista me produktet e rrezikshme, nga syzet, maskat, jelek shpëtimi dhe deri tek veshjet për fëmijë.

Syze

Lloji i rrezikut: Dëmtimi i shikimit

Vendi njoftues: Gjermania

Numri i alarmit: A12/01537/21

Syzet e sigurisë me lazer nuk ofrojnë mbrojtjen e pretenduar. Kjo mund të çojë në dëmtim të retinës dhe dëmtim të shikimit kur punoni me drita lazer. Produkti nuk përputhet me Rregulloren e Pajisjeve Mbrojtëse Personale.

Maskë

Lloji i rrezikut: Rrezik për shëndetin

Vendi njoftues: Gjermania

Numri i alarmit: A12/01531/21

Mbajtja e grimcave/filtrit të materialit është e pamjaftueshme (vlerat e matura: deri në 83%). Rrjedhimisht, produkti nuk plotëson kërkesat e shëndetit dhe sigurisë. Edhe nëse kombinohet me masa të tjera të rekomanduara, mund të mos mbrojë siç duhet. Për më tepër, rezistenca fizike e materialit filtrues është shumë e lartë (vlerat e matura të rezistencës së nxjerrjes: deri në 3,8). Rrjedhimisht, mund të parandalojë nxjerrjen e një sasie të mjaftueshme ajri, duke shkaktuar vështirësi në frymëmarrje. Produkti nuk përputhet me Rregulloren e Pajisjeve Mbrojtëse Personale (PPE) dhe me standardin përkatës evropian EN 149.

 

 

Lloji i rrezikut: Mbytje

Vendi njoftues: Rumania

Numri i alarmit: A12/01505/21

Jeleku I shpëtimit mund të dëmtohet kur bie nga varka. Përdoruesi mund të mos jetë më i lidhur me varkën dhe produkti mund të mos sigurojë më funksionin e tij të sigurisë, duke çuar në mbytje. Produkti nuk përputhet me Rregulloren e Pajisjeve të Mbrojtjes Personale.

 

Kategoria: Veshje

Lloji i rrezikut: Lëndime

Vendi njoftues: Qipro

Numri i alarmit: A12/01515/21

Veshja për fëmijë ka korda të gjata me skaje të lira për t’u lidhur në pjesën e përparme të zonës së belit. Ata mund të bllokohen gjatë aktiviteteve të ndryshme, duke çuar në lëndime.

Produkti nuk përputhet me kërkesat e Direktivës së Përgjithshme të Sigurisë së Produktit dhe me standardin përkatës evropian EN 14682.

Safety Gate for dangerous non-food products (europa.eu)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts