Menu

Proshuta me praninë e sojës së padeklaruar në etiketë

Penny Market ka raportuar tërheqjen nga prodhuesi të një grupi proshute të markës së tij Sapor di Cascina, për shkak të pranisë së sojës së padeklaruar në etiketë. Produkti në fjalë shitet në feta 750 gram me numër loti L 225139 dhe data skadence 20.02.2023 dhe 21.02.2023.

Më parë, sërish për shkak të pranisë së sojës së padeklaruar, Ministria e Shëndetësisë së Italisë kishte raportuar edhe proshutën në feta të cilësisë së lartë nën markën Il Tagliere del Re, e prodhuar në këtë rast nga kompania Motta Srl.

Si masë paraprake, kompania këshillon personat alergjikë ndaj sojës të mos konsumojnë proshutën me numrin e treguar të lotit dhe ta kthejnë atë në pikën e shitjes. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts